TRIATLON BIJ SWIMGYM

Heb jij de ambitie een triatlon te doen en kun je wel wat extra begeleiding gebruiken in het zwemmen? Bij SwimGym kun je elke dag trainen onder begeleiding van professionele coaches die je conditioneel en technisch beter maken.

SWOD

Techniek en conditie training in één! Met onze Swim of the Day (SWOD) train je elke dag op verschillende snelheden en afstanden en kijken we continu hoe we jouw borstcrawl techniek kunnen verbeteren. We leren je efficiënter zwemmen en rustiger ademhalen wat resulteert in energiebesparing tijdens jouw triatlon of open water wedstrijd.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

In een SWOD train je met maximaal 11 andere zwemmers onder begeleiding van één coach. Wil je extra ondersteuning of naar een specifiek doel toewerken, dan is personal training ideaal voor jou. Je werkt dan samen met een personal trainer aan jouw triatlon voorbereiding.

VOOR ELK NIVEAU

SwimGym is er voor elk niveau zwemmer. Van startende borstcrawl zwemmers tot ervaren ‘Iron Man’ deelnemers. Al onze coaches komen uit het (inter)nationale topzwemmen en passen trainingsmethodes uit de topsport toe om van jou een betere en fittere zwemmer te maken.

TOP COACHES

Ons team van topcoaches staan elke dag klaar om van jou een betere zwemmer en dus een betere triatleet te maken. Al onze coaches komen uit het (inter)nationale topzwemmen en hebben veel ervaring in het begeleiden van amateur zwemmers en triatleten. Wil je intensieve begeleiding of specifiek naar jouw triatlon doel toewerken? Dan is Personal Training ideaal van jou.

Fietsstalling

Speciaal voor triatleten bieden we indoor fietsenstalling aan voor jouw racefiets. Zo kun je jouw fiets veilig stallen tijdens je zwemtraining en kun je na het zwemmen direct op de fiets springen. De fietsstalling is een extra supplement op je membership, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden en een toegangspas.

Milan

Veel triatleten zijn je al voorgegaan en we hebben fantastische resultaten geboekt. Zoals SwimGym member van het eerste uur Milan:. 

Met welke ambitie/intentie kwam je naar SwimGym? 

Samen met vrienden had ik me ingeschreven voor de Ironman 70.3 triatlon in Mallorca. Hardlopen en fietsen zat goed, alleen lag ik na twee baantjes zwemmen er helemaal af. Niet handig 8 weken voor de start, dus toen ik hoorde over Swimgym heb ik me na een Try-Out aangemeld. Het doel was vrij ambitieus, maar met de juiste motivatie zou het lukken.

Hoe ervaar je de trainingen? 

Top zwembad zonder goor chloorwater. Persoonlijke begeleiding en afwisseling van oefeningen waardoor de tijd voorbij vliegt (op been-oefeningen na dan, dat blijft lang duren).

Wat is voor jou de grootste meerwaarde van trainen bij SwimGym?

Een coach langs de kant die je kapot laat gaan en ondertussen feedback geeft wat beter kan. Samen met het goede zwemwater, de ruime trainings- en openingstijden en het maximaal aantal deelnemers per sessie maakt het een aanrader voor als je lekker wilt trainen.

Wat was voor jou een eye opener mbt zwemmen/zwemtechniek? 

Ik had van te voren niet gedacht dat zwemmen zo'n technische sport zou zijn. Kleine aanpassingen in de slag maakt het stapje voor stapje gemakkelijker om met minder inspanning sneller vooruit te komen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd! 

Wat is het resultaat tot nu toe? 

De triatlon gefinished en verslaafd aan de sport! Binnenkort een mooie triatlon in Oostenrijk, waar ik mijn zwemtijd natuurlijk ook wil gaan verbeteren.