Voor wie is SwimGym?

SwimGym is een trainingszwembad voor zwemmers en triatleten vanaf 18 jaar. SwimGym biedt drie verschillende trainingsvormen aan: groepstrainingen onder begeleiding van een coach (SWOD), personal training en zelfstandig trainen (Laps). Om lid te worden van SwimGym dien je minimaal in bezit te zijn van een zwemdiploma A en te beschikken over voldoende basisconditie.

Hoe word ik member?

Een kennismaking met SwimGym begint altijd met een Try-Out. Tijdens de Try-Out krijg je de volledige introductie, ervaar je onze zwemtraining en de coach zal je adviseren welk zwemniveau je hebt. Op deze manier weet je direct welke training je hebt best kan gaan volgen. 

Wil je een zwemtraining bij SwimGym uitproberen? Boek dan een Try-Out (€16). Om deel te nemen dien je voldoende zwemvaardig te zijn (minimaal zwemdiploma A in combinatie met recente zwemervaring) en minimaal 18 jaar oud. Na aankoop ontvang je een bevestiging per mail en kun je jouw Try-Out zelf inplannen in ons rooster. Dit kan 3 weken vooruit.

Na de Try-Out, afhankelijk van je zwemniveau, kan het ongeveer een maand duren voordat je kan starten met je nieuwe abonnement of punchcard. 

Kan ik een proefles volgen of eenmalig komen trainen?

Om SwimGym te proberen bieden we Try-Out sessies aan voor €16. Dit is een zwemsessie van 60 minuten onder begeleiding van een zwemcoach. Tijdens een Try-Out maak je kennis met onze aanpak, coaching en het zwembad. Tevens adviseren we je over je zwemniveau. De Try-Outs worden op vaste dagen en tijdstippen aangeboden. Bekijk het Try-Out rooster hier. 

Kan ik eenmalig komen zwemmen?

SwimGym is een members-only zwembad. Om die reden is het niet mogelijk om eemalig te komen zwemmen. Wil je een membership, maar wil je onze aanpak eerst proberen? Volg dan een Try-Out.

Kan ik op vaste momenten komen trainen?

Je kunt trainingen maximaal 7 dagen vooruit boeken. Zo houden we het rooster flexibel voor al onze leden. Boek dus elke week tijdig jouw trainingen in wanneer je graag op vaste dagen en tijdstippen traint. 

Kan ik mijn geboekte training annuleren?

Je kan een SWOD of Laps training tot 8 uur voor aanvang kosteloos annuleren via het rooster in de SwimGym-app of online portal. Je ontvangt je credit weer terug. Bij annuleringen binnen 8 uur voor aanvang wordt de credit in rekening gebracht. Try-Outs en Personal Training sessies dien je uiterlijk 24 uur voor aanvang te annuleren. Bij annuleringen binnen 24 uur wordt de training in rekening gebracht.

Hoe lang mag ik komen zwemmen?

Elke boeking is voor maximaal 60 minuten. Wil je langer zwemmen, dan dien je twee uren achter elkaar in te boeken. Elke boeking geldt als een credit voor het SwimGym abonnement of de punchcard.

Moet ik perse een uur zwemmen?

Als je mee doet met een groepstraining of personal training, dan is het mogelijk om eerder te stoppen in overleg met de trainer. Voor Laps dien je op het aanvangstijdstip van jouw geboekte uur te starten, maar kun je uiteraard altijd eerder stoppen met trainen. 

Wat heb ik nodig om te komen trainen?

Je dient passende zwemkleding geschikt voor actieve zwemtraining te dragen. Voor vrouwen is dat een zwempak, voor mannen een strakke zwemshort of brief. Bikini’s, surfshorts, wetsuits of andersoortige zwemkleding is niet toegestaan. Het is verplicht een badmuts te dragen. We adviseren een zwembril te dragen. Trainingsmaterialen zoals kickboards, pullbuoys, zwemfins en snorkels zijn aanwezig in het zwembad en kun je gratis gebruiken. 

Heb je nog geen passende zwemkleding? Bij SwimGym verkopen we swimcaps, zwembrillen en zwemkleding van het merk Speedo. 

Zijn er kleedkamers en kluisjes aanwezig?

SwimGym heeft een vrouwen- en mannenkleedkamer en er zijn voldoende kluisjes om jouw eigendommen veilig op te bergen. Hiervoor heb je een EUR 0,50 munt nodig. Beide kleedkamers zijn voorzien van een één-persoonscabine voor meer privacy.

Kan ik parkeren bij de SwimGym?

Er is ruimschoots gelegenheid voor betaald parkeren. Dat kan op het parkeerterrein van The Student Hotel, gelegen direct achter de SwimGym. Het parkeertarief van The Student Hotel is €3.50 per uur. Op het naastgelegen openbare parkeerterrein is parkeren tot 09:00 's ochtend en op zondag gratis.

Hoe kan ik mijn membership opzeggen?

Uitschrijven kan via de website, als je inlogt, of gewoon met je SwimGym app. Via de website: log in, ga naar informatie clubaccount > producten. Klik dan op jouw lidmaatschap en kies beëindigen. vanaf dat moment maak je het einde van de maand af, en daarna wordt er automatisch 1 kalendermaand opzegtermijn gehanteerd. Dat wil zeggen: je betaalt dus nog voor de maand waarin je opzegt, plus de maand erna. Via de app: ga naar 'mijn credits', kies voor producten. Daar vind je de mogelijkheid je lidmaatschap te beëindigen. In de maanden die je nog betaald kun je uiteraard wel gewoon blijven trainen bij SwimGym. Het is belangrijk dat je een bevestigingsmail ontvangt, als dit niet het geval is, dan is er iets niet goed gegaan met het afronden van de stappen. 

Heb je vragen stuur een mail naar info@swimgym.nl 

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk stopzetten?

Je kunt je membership uitsluitend pauzeren wanneer je langdurig geblesseerd bent of vanwege zwangerschap. Hiervoor dien je een doktersverklaring te overhandigen. Je kunt minimaal 2 maanden en maximaal 6 maanden pauzeren. Pauzeren kan niet met terugwerkende kracht.  

Wat zijn de algemene voorwaarden van SwimGym

De algemene voorwaarden, huisregels en privacy verklaring kan je nalezen via deze link