Voor wie is de SwimGym?

De SwimGym is een fitness zwembad voor volwassen banenzwemmers vanaf 18 jaar die onder begeleiding willen trainen, hun zwemprestaties willen verbeteren of zelfstandig banen willen zwemmen. Voor de conditietrainingen dien je minimaal twee banen borstcrawl te kunnen zwemmen. Ben je nog niet zover of heb je weinig conditie? Geen probleem, dan kun je mee doen met onze borstcrawl- en skill trainingen, personal training volgen (alleen 18+) of gewoon lekker je eigen banen zwemmen tijdens onze LAPS uren.

Hoe word ik member?

Je kunt zowel online als bij onze receptie lid worden van de SwimGym. Ga naar memberships en kies welk abonnement het beste bij jou past. Vul je gegevens in en activeer vervolgens je SwimGym account. Kies het gewenste lidmaatschap en zodra je bevestiging hebt per mail, kun je jouw eerste training boeken via onze website of via de handige SwimGym app. Voorafgaand aan de eerste workout haal je jouw toegangstag op bij de receptie van de SwimGym.

Kan ik een proefles volgen of eenmalig komen trainen?

De SwimGym is een members-only zwembad en biedt verschillende abonnementen aan. Het is niet mogelijk een losse training te volgen, maar je kunt de SwimGym uitproberen door mee te doen met een Try Out. Dit is een introductietraining waarin je kennis maakt met onze aanpak. Wil je wel komen trainen maar geen vast abonnement afsluiten? Koop dan een Punch Card. Bekijk voor meer informatie onze verschillende memberships.

Kan ik op vaste momenten komen trainen?

Je kunt workouts en zwemuren een week vooruit boeken. Dit doen we zodat al onze leden de mogelijkheid hebben om op hun gewenste tijdstip te komen trainen. Boek dus elke week tijdig jouw workouts of zwemuren voor de volgende week. 

Kan ik mijn geboekte training cancellen?

Tot twee uur van tevoren kun je via de SwimGym app of jouw online account de training cancellen. Daarna dien je telefonisch contact met ons op te nemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden, maar we verzoeken onze leden zorgvuldig met hun boeking om te gaan. Wanneer je jouw workout annuleert kunnen we leden van de wachtlijst tijdig benaderen.

HOE LANG MAG IK KOMEN ZWEMMEN? 

Een boeking voor een zwemuur of workout is voor 60 minuten. Wil je langer zwemmen, boek dan twee uren achter elkaar. Elke boeking geldt als een credit voor het SwimGym abonnement of de Punch Card.

Moet ik perse een uur zwemmen?

Zeker niet! Als je mee doet met een workout, dan kun je op elk moment besluiten om eerder te stoppen. Ditzelfde geldt als je zelfstandig banen zwemt tijdens de Laps uren. Wel dien je op het aanvangstijdstip van jouw geboekte uur te starten.

Wat heb ik nodig om te komen trainen?

We adviseren om passende zwemkleding te dragen. Voor vrouwen is dat een zwempak, voor mannen een strakke zwemshort of brief. Het is verplicht een badmuts te dragen. Niet alleen is het dragen van een badmuts beter voor je haar, maar het is ook beter voor je stroomlijn. Een goede zwembril maakt het zwemmen veel plezieriger bij de workouts en groepslessen. Uiteraard neem je je eigen handdoek mee. Alle andere trainingsmaterialen (kickboards, zwemfins, snorkels, etc) zijn aanwezig in het zwembad en kun je gratis gebruiken. 

Heb je nog geen passende zwemkleding? In de SwimGym verkopen we swimcaps, zwembrillen en zwemkleding van Speedo. Weet je niet goed wat je moet kiezen, spreek dan onze coaches aan, zij kunnen je van advies voorzien en producten laten uitproberen.

Zijn er kleedkamers en kluisjes aanwezig?

De SwimGym heeft een vrouwen- en mannenkleedkamer en er zijn voldoende kluisjes om jouw eigendommen veilig op te bergen. Hiervoor heb je een EUR 0,50 munt nodig. Beide kleedkamers zijn voorzien van een ‘quick change’, een één-persoonscabine waar je desgewenst even snel om kunt kleden.

Kan ik parkeren bij de SwimGym?

Er is ruimschoots gelegenheid voor betaald parkeren. Dat kan op het parkeerterrein van The Student Hotel, gelegen direct achter de SwimGym. Het parkeertarief van The Student Hotel is €0,50 per 15 minuten. Op het naastgelegen openbare parkeerterrein is parkeren tot 09:00 's ochtend gratis.

Hoe kan ik mijn membership opzeggen?

Uitschrijven kan door een mail te sturen naar info@swimgym.nl. Je ontvangt van ons een bevestiging van ontvangst. Als je een doorlopend maandabonnement hebt afgesloten is de opzegtermijn 1 kalendermaand. Indien je een jaarcontract hebt kun je niet tussentijds opzeggen. Twee maanden voor het einde van je contract krijg je bericht of je je membership wilt verlengen of wilt opzeggen.

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk stopzetten?

Je kunt je membership tijdelijk stopzetten wanneer je geblesseerd bent en een doktersverklaring hebt. Als je zwanger bent kan dit ook. Wij kunnen het membership minimaal 2maanden en maximaal 6 maanden pauzeren. Pauzeren kan dus niet als je voor een langere periode op vakantie gaat.