DE COACHES

Bij de SwimGym train je onder begeleiding van professionele coaches. In groepsverband tijdens de SWOD of door middel van personal training. Al onze coaches hebben zelf op (inter)nationaal niveau gepresteerd of gecoacht en zetten hun ervaring en kennis in om elke zwemmer technisch beter en fitter te maken.

JOHAN KENKHUIS

SwimGym oprichter Johan Kenkhuis is tweevoudig olympisch medaillewinnaar, zwemanalist bij NOS Studio Sport en borstcrawl expert. Hij was ruim 10 jaar houder van het nationale record op de 50 meter vrije slag en met het estafette team zwom hij drie wereldrecords. Na olympisch brons in Sydney 2000 en zilver in Athene 2004 heeft Kenkhuis zich toegelegd op het coachen en trainen van ambitieuze banenzwemmers die méér uit hun techniek en trainingen willen halen. Specialisatie: borstcrawl techniek, conditie training, HIIT. Personal training van Johan kun je hier aanvragen!

FEDOR HES

Toptrainer Fedor Hes trainde jarenlang olympische zwemmers als Inge de Bruijn, Marleen Veldhuis en SwimGym oprichter Johan Kenkhuis en behaalde op de Olympische Spelen in 2004 als coach brons en twee keer zilver met zijn zwemmers. Fedor is tevens een wielrencoach die onlangs tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro als bondscoach verantwoordelijk was voor het succes van de Nederlandse handbikers. Bij SwimGym is Fedor verantwoordelijk voor de programmering van de workouts en triathlon trainingen, maar staat zelf natuurlijk ook regelmatig langs de badrand als coach. Specialisatie: borstcrawl techniek, triathlon/duur. Personal training van Fedor kun je hier aanvragen!

SÉBAS VAN LITH

Alleskunner Sébas van Lith is schoolslag- en wisselslag specialist. In 2015 zwom hij naar een vierde plaats tijden het EK korte baan en hij is op dit moment Nederlands recordhouder op de 200 meter schoolslag. Hij miste op een haar de Olympische Spelen van 2016, maar Sébas liet zich niet kennen en wil zijn expertise nu graag inzetten voor de members van SwimGym. Zelf is hij een enorm trainingsbeest en zul je dan ook veel zien als coach tijdens de SWOD’s en als personal trainer. Specialisatie: conditietraining, schoolslag-, vlinderslagtechniek en HIIT. Vraag nu personal training van Sébas aan!

SASKIA DE JONGE

Deze olympische topper is iemand die weet wat hard én goed trainen is. Saskia zwom op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing op de 4x200 meter vrije slag, samen met onder andere Femke Heemskerk. Met zes gouden EK medailles, een wereldtitel én een CIOS diploma op zak sloot Saskia in 2016 haar carrière af. Sindsdien begeleid zij jong zwemtalent in Alkmaar en is zij in de SwimGym actief als personal trainer op dinsdag en vrijdag. Specialisatie: conditietraining, borstcrawltechniek en HIIT. Personal training van Saskia? Grijp nu je kans!

RYAN VAN VOSKUILEN

Ryan van Voskuilen is een ervaren, enthousiaste trainer die al enige jaren fanatieke banenzwemmers tot betere prestaties coacht. Hij zwom tot zijn 19e op het hoogste nationale niveau, met schoolslag als specialiteit. Ryan volbracht de CIOS opleiding, studeerde fysiotherapie en in de SwimGym staat hij met zijn 1.93 meter met veel enthousiasme langs de badrand tijdens SWOD’s en personal training met maar één doel: het maximale uit jouw training te halen. Specialisatie: conditietraining, borstcrawl- en schoolslagtechniek, HITT. Personal training van Ryan? Grijp nu je kans!

JURJEN WILLEMSEN

Als rugcrawl specialist zwom Jurjen op het Europese kampioenschappen in 2010 de 200 meter rugslag voor TeamNL en werd hij diverse keren Nederlands kampioen in verschillende disciplines. Hij trainde enkele jaren onder leiding van topcoach Jacco Verhaeren en kreeg hier zelf de ambitie om zwemmers in de toekomst te gaan coachen. Jurjen is afgestudeerd aan de CIOS en geeft in de SwimGym de SWOD’s en personal training. Specialisatie: conditietraining, borstcrawl- en rugslag techniek en HIIT. Vraag nu personal training door Jurjen aan!